Ajankohtaista kennelpiirissä

Keski-Suomen Kennelpiirin vuoden nuori koiraharrastaja – haku käynnissä!

Keski-Suomen Kennelpiirin hallitus valitsee vuosittain nuoren koiraharrastajan, joka palkitaan piirin vuosikokouksessa. Palkintoa voi hakea 10–20 vuotiaalle nuorelle, joka asuu Keski-Suomen Kennelpiirin alueella ja on piirin jäsenyhdistyksen jäsen.

Vuoden nuoreksi koiraharrastajaksi voi hakea nuori itse, nuoren tunteva henkilö sekä piirin jäsenyhdistykset ja jaostot. Palkinnoksi nuori saa muistoesineen sekä piirin kustantaman osallistumismaksun valitsemaansa koirakokeeseen tai koiranäyttelyyn.

Vuoden nuori koiraharrastaja voi olla esimerkiksi menestynyt kilpailija, aktiivinen yhdistystoimija tai henkilö, joka kohtelee koiria ja muita harrastajia esimerkillisesti. Asenne on tärkeintä! Muista siis kertoa hakemuksessa, miksi ehdottamasi nuori olisi oivallinen valinta palkinnon saajaksi.

Lähetä hakemus 11.2.2024 mennessä sähköpostitse kskennelpiiri@gmail.com. Muista liittää hakemukseen mukaan nuoren yhteystiedot!

ETSITÄÄN TEKIJÖITÄ


Kennelpiirillä on useampi toimi, joihin tarvittaisiin innokkaita tekijöitä.  Otathan yhteyttä sihteeriin tai puheenjohtajaan, jos tehtävät kiinnostaisivat tai tiedät henkilön, jota voisi tehtävään kysyä.

ALUEKOULUTTAJIA (2kpl)

Aluekouluttajan toimenkuva on yksi kennelpiirin keskeisimmistä toimista. Aluekouluttajat kurssittavat vuosittain jopa tuhansia henkilöitä eri koetoimintamuotoihin sekä muuhun koiraharrastuksen pariin.

Aluekouluttaja vastaa kasvattajan perus- ja jatkokursseista, koetoimitsijakoulutuksesta eli peruskurssista, ylituomarin peruskurssista ja tunnistusmerkitsijän peruskurssista. Lisäksi aluekouluttajat vastaavat ulkomuototuomareiden alkeiskurssin sekä Koirankasvatus tänään -kurssin  järjestelyistä. 

Aluekouluttajan tehtävään hakeudutaan lähettämällä hakemus ja tarvittavat liitteet kennelpiirille. Esitykseen liitetään henkilön laatima ansioluettelo, josta ilmenee hänen toimintansa kennelharrastuksessa. Kennelpiiri tekee esityksen aluekouluttajasta Kennelliiton hallitukselle. Kennelliiton hallituksen tehtävä on nimittää ja erottaa aluekouluttajan tehtävästään. 

Esitetyn henkilön tulee täyttää seuraavat vähimmäisvaatimukset: 

- hakijalla on voimassa oleva, vähintään viiden vuoden yhtäjaksoinen jäsenyys Kennelliitossa 

- suorittanut kehätoimitsija- ja koetoimitsija 1 -kurssit 

- suorittanut hyväksytysti kasvattajan perus- ja jatkokurssin 

- mahdollisimman monipuolinen ja laaja kenneltoiminnan tuntemus 

- aktiivinen kennelharrastaja ja osallistuu yhdistystoimintaan 

- hyvän suullinen ja kirjallinen esitystaito

 - on halukas kehittämään itseään ja omaksuu uusia asioita 

- nauttii yleistä luottamusta kennelharrastuksen piirissä 

- hakijan toiminta on ollut moitteetonta vähintään viimeisen kymmenen vuoden ajan (ei ole saanut esimerkiksi Kennelliitolta kurinpitorangaistuksia eikä ole rangaistu eläinsuojelurikoksesta tai rikkomuksesta). 

Aluekouluttajan tehtävä on vapaaehtoistyötä mutta Kennelpiiri maksaa matkakulut ja 200 € korvauksen vuodessa kouluttajille. 

Keski-Suomessa on usein aluekouluttajat jakaneet vastuualueet kasvattajapuolen kursseihin ja koepuolen kursseihin, jos vain jompi kumpi osa-alue on osaamisaluettasi niin se ei haittaa. Lisäksi kursseille voi kutsua asiantuntijoita. 

Hakea voit 29.2 mennessä hakemuksella osoitteeseen kskennelpiiri@gmail.comTIEDOTTAJA

Kennelpiirin tiedotus kaipaisi henkilöä, joka olisi innokas kehittämään kennelpiirin tiedostusta ja olemaan osana nettisivujen päivitystiimiä. 

Tiedottajana tehtävänä olisi tehdä tiedotuksen vuosikello, ottaa koppia jäsenyhdistyksille tiedotuksesta ja mahdollisesti myös tiedotuksen lisääminen alueen koirien omistajille tai niille, jotka harkitsevat koiranottamista. Saat itse vaikuttaa myös isolta osalta siihen, millaiseksi kennelpiirin tiedotus muotoituisi. 

Laita hakemusta tehtävään osoitteeseen kskennelpiiri@gmail.com

Seniorijaoston sivut on päivitetty 3.10.2023. Käypäs katsomassa!

Karhunhaukutuslupa 2023

Lupa alla tiedostona. 

Koirat tulee ilmoittaa Jari Vieltojärvelle

 jari.vieltojarvi@aikamedia.fi