AGI

KESKI-SUOMEN KENNELPIIRIN AGIJAOSTON MÖLLIAGILICUP 2009


SÄÄNNÖT

Möllicup kilpaillaan kahdessa luokassa, möllit ja kilpailleet. Mölliluokassa palkitaan jos parilla ei vielä ole nollaa virallisista kisoista ykkösluokassa. Kilpailujärjestäjällä tulee olla möllikisaa varten helppo, kannustava möllirata ja toinen, haastavampi. Jos luokkia on enemmän, jaoston palkinnot jaetaan vain näissä kahdessa ja näistä myös pisteet kertyvät.

Mölliradan on oltava suoraviivainen, kannustava ja ilman rengasta, keinua ja keppejä.

Cupin puolesta tulevat palkinnot molempien luokkien kolmelle parhaalle kussakin säkäluokassa. Seurat kutsuvat itse tuomarinsa.

Järjestäjä huolehtii paikalle tulevien koirien rokotuksien tarkistamisesta ja valvoo yleisten kilpailuohjeiden noudattamista. Eli kilpailuun ei voi osallistua kiimainen tai juuri synnyttänyt narttu jne.

Jaosto hoitaa pistelaskun mutta järjestävän seuran on toimitettava tulokset kolmen arkipäivän kuluessa pisteenlaskijalle. Jaosto huolehtii pistetilastot nettiin.

Möllicupissa käytetään ilmoittautumisessa ja tulosten kirjaamisessa möllicupin omaa lomakepohjaa joka helpottaa tulosten kirjaamista. Lomakepohjat toimittaa jaosto kilpailun järjestäjälle.

Pistetaulukoissa möllit ja kilpailleet kulkevat omina tilastoinaan, mutta säkäluokat kummastakin ryhmästä yhdessä. Näinollen kokonaiskilpailun parhaina palkitaan kolme parasta kummastakin ryhmästä säkäluokasta riippumatta.


Pisteitä möllicupissa saa seuraavasti:

Voitto 10 pistettä

2.   sija 7 pistettä

3.   sija 5 pistettä

Hyväksytty tulos (25.99) 2 pistettä

Osallistuminen vaikka se päättyisi hylkyyn 1 piste.

Puhtaasta nollatuloksesta +1 piste.

Molemmissa luokissa kilpaillaan mini, midi ja maxiluokissa. Jos koirasta ei ole vielä tehty virallista mittausta, sen voidaan sallia koiran kilpailu siinä kokoluokassa, missä se normaalisti treenaa.

Möllicup pyritään kilpailemaan normaalien kilpailusääntöjen puitteissa niin, ettei koiralla saa olla kaulapantaa eikä sitä saa palkita radalla.

Osakilpailuita on alkuperäisen suunnitelman mukaan 4.