Palveluskoirajaosto

Palveluskoirajaosto

Palveluskoirajaosto on yhteisöllistä yhdistystoimintaa ja yhteistyötä ylläpitävä elin. Sen tarkoituksena on edistää palveluskoiratoimintaa kennelpiirimme eri jäsenyhdistysten kanssa järjestämällä Palveluskoiraliiton alaisia kokeita, luonnetestejä, koulutuksia ja kursseja.Tottelevaisuus-ja maastolajikoulutuksiin ja valjakkohiihtoon liittyvät tapahtumat ovat myös osa jaoston toimintaa.Tavoiteena on olla siis yhdysside kennelpiirin alueella toimivien palveluskoirayhdistysten ja kennelpiirin välillä ja saada yhdistykset jaoston toimintaan mukaan.

Palveluskoirat ovat koulutettuja koiria, joita käytetään yhteiskunnassa hyödyksi ennen kaikkea erilaisissa etsintätehtävissä. Palveluskoiralajeihin liittyy useinmiten maasto-ja tottelevaisuusosuus.

Palveluskoirat voivat kilpailla seuraavissa PK-lajeissa:

* jälki-, viesti-, haku-, etsintä- ja opastuskoe, valjakkohiihto, suojelukoe ja erikoisjälki

* lajiesittelyt tarkemmin Suomen Palveluskoiraliiton sivulta: http://www.palveluskoiraliitto.fi/koelajit/palveluskoiratoiminta/palvelu...

Palveluskoirakokeisiin osallistuakseen täytyy koirakon suorittaa ensin käyttäytymiskoe (BH-koe), johon kuuluu tottelevaisuus- ja kaupunkiosio.Palveluskoiraharrastukseen sopii koira joka on hallinnassa, omaa riittävän fyysisen ja psyykkisen kestävyyden suoriutua tehtävistä sekä on motivoitunut ja sosiaalinen ihmisiä kohtaan.